Skrivet av: christiannesimson | december 4, 2012

Ny ordning på Stenhagsvägen!

Egel;

There´s a new sheriff in town!

Eller åtminstone är det ny ordning i radhuset sen Fixi flyttade in.

Vi kohundar fattade inte mycket men plötsligt var renoveringsivern därhemma stor och det tapetserades och byggdes och kördes skräp och rensades ut utan dess nåde.

Husses o mattes rum genomgick en makeover och blev ett hundrum medan de flyttade den mysiga, varma och goa dubbelsängen en trappa upp. Och upp för trappan följde vi såklart, trodde vi!

Hundrum, vem f-n har bett om det och vad är det för något? I AM NOT A DOG, I AM A CATTLEDOG!! Hur stora bokstäver måste jag skriva det i. Men husse och matte trodde verkligen att vi nöjt och lydigt tänkte tillbringa natten där.

Matte tycker nämligen att hon är både för trött och för gammal för att börja om som om man hade bäbisar i huset. ”Jag vill sova ostört på nätterna då blir mitt humör som bäst”, skanderar hon oupphörligen. Alla vill såklart ha matte på gott humör så vi kohundar hamnar på undantag förvisade och förpassade till ett ”hundrum” på bottenvåningen.

Natt 1 klarade Furia sig utan matte ända till 01.15. Då tog vi gemensam fart och forcerade kompostgallren och Furia väckte matte med glada illpoj som löd; ”Tjoho matte jag är här nu, jag hittade dig”. Matte stegade resolut nerför trappan och låste in oss igen.

Av respekt för mattes sömn så höll vi ut till 04.30 då vi tog ny fart. Forcerade gallren med en skräll och rusade upp och slängde oss i sängen. Matte var för trött för att orka bry sig.

Natt 2 blockades det på flera sätt och vi jobbade på ända till 04.00 innan vi lyckats forcera alla hinder och kunde gosa ned oss i knäveck och vid fötter för att slumra vidare.

Natt 3 hade matte finurligt tagit till köksmöblerna som hjälp. men Furia är ju så mattesjuk så hon satte sig och ropade vid 03.00, 04.00 och 05.15 då matte kom upp.

Natt 4 flyttade Fixi in. Herregud!! Hon är stor, stressad, bynglig och fattar ingenting. Asjobbig faktiskt. men hon hjälper oss på mornarna eftersom vi inte längre kommer förbi murarna av hinder upp till husse o matte. Fixi har inte riktigt fattat att tidningsbudet kommer varje dag och det är inget vi behöver bry oss om. Men det är ljud i den tjejen! Heja! Så vid 04.30 drar hon igång värsta vaktskällandet. Första natten störtade husse upp. Lätt stel i ryggen av att kasta sig upp ur sängen stöpplade han naken fram över golvet och hyschade hysteriskt hela vägen nedför trappan. Hi, hi, hi!! Matte fnissade minsann under täcket hon också.

Natt 5 ropade han från sängen och klev inte upp alls.

Vi får helt enkelt hålla ut lite längre i natt.

/E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: