Skrivet av: christiannesimson | september 7, 2012

Hjälte för en morgon!

Brix;

Morgonens promenad blev händelserik. Lite småruggigt börjar det bli på morgnarna och husse är inte helt vaken när vi går ut.

Vi går cykelvägen bort mot kyrkogården för att svänga in i skogen. Vid skogsstigen släpper husse oss lösa och vi sprider oss genast som en solfjäder.

Det finns några buskage med delikatesser där som vi gärna kommer åt. Husse delar tyvärr inte benämningen delikatesser på äcklet som han väljer att kalla det för. Men om vi snabbt sprider oss så är det alltid någon av oss som kommer åt. Man måste ju hjälpas åt såklart.

Plötsligt hör vi ett högt skrikande långt bakom oss ” NEEEEJ; STANNA; KOM HIIIIT!!” Vi ser inte vem som ropar men en stor svart-vit best kommer rusande mot vår flock. Egel ligger ju på eftersläp som vanligt och besten rusar framåt med honom i siktet. Men Egels superhjälteförmåga är att han är snabb som vinden. Så fort han sticker svansen mellan benen har han aktiverat superfarten så han springer fortare än ögat kan uppfatta förbi husse och vidare in i skogen.

Besten spänner då blicken i husse och rusar utan att slå av på farten vidare mot honom. Husse virar ihop kopplet och ställer sig bredbent ivägen för besten. Han gör en hotfull rörelse mot besten som bromsar till en hundradels sekund och jag inser att nu måste jag  sluta upp vid husses sida. Ingen, och jag menar verkligen INGEN! ….hotar min flock, mina lekkompisar eller min husse.

Besten har ännu inte sett mig som finns snett bakom husse bakom ett buskage.

Tyst som en ande men som en projektil far jag ut bakom buskaget och ger besten en rak höger med delfinnosen rätt i kinden på honom. Besten tvärstannar och vänder blicken mot mig.  Jag säger inte ett ord.  Jag reser inte raggen,  jag spänner inte benen.  Jag gör inget mer än tittar mycket bestämt på honom och han gnäller till och vänder undan.

Samtidigt har bestens husse kommit ikapp på cykeln och besten springer slokande in vid hans sida. Besten vet hur nära det var men inte hans husse.

Så just nu står jag skyhögt i kurs hos husse.:)

Furia? Hon kalasade på delikatesserna i buskarna så hon var som i trans. Matvrak!

/B

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: