Skrivet av: christiannesimson | juli 25, 2012

Slottshoppet

Furia

….är äntligen över. Mattar och hussar har jobbat dygnet runt och haft det både skitkul och asjobbigt medan vi bortglömda jyckar legat i en lägenhet o ruttnat.

Inte ens i ett tält nere vid banorna fick vi vara. Skit säger jag.

Men jag har förstått att tävlingen blev lyckad till slut trots ösregn, strömavbrott, leriga banor och myror i husvagnarna.

Matte upptäckte också, igen(!!),  att hon är bra naiv ändå. I sin naivitet så tror hon att alla är på plats för att tävla och ha roligt precis som hon själv och kunde inte drömma om att agilityfolk ställer sådana krav på arrangörerna. Många har känt sig manade att tycka om i princip allt.  Konstig tycker jag. Det är ideella föreningar med ideella krafter och engagemang som arrangerar tävlingar och inga proffskonsulter. Vore de det så kan jag tycka att man kan ställa alla möjliga krav men i Sveriges hundtävlingsland så gör väl alla så gott de kan och i alla fall jag och Brix är evigt tacksamma för alla som vill ordna en tävling. Då kan ju vi komma ut och testa om träningen gett resultat eller om vi ska träna på andra saker än vad vi valt de sista veckorna.

Det är helt galet kul att få åka  Sverige runt och besöka alla dessa ideella entusiaster och deras tävlingar. Annars blev man ju bara sittandes här i Stenhagen och hade inget roligare att hetsa upp sig över än turkens vidriga grand danois.

Uppsala Hundvänner är ny som lokal kennelklubb och det här var deras första tävling så notan blev hög för allt som skulle köpas in inför 6 dagars tävling. Älvkarleby Hundsport är ännu nyare som klubb, men vana arrangörer tack gode gud, och har inte ens ett kapital att starta med så tävlingen var jätteviktig för att klubbarna ska kunna börja bygga sina verksamheter på någonting.

Ett litet plus i kassan blir det nog ändå. Men det kan vi i så fall tacka Wiks slott för som bistod oss med grus, grus, grus och sand för att rädda det som räddas kunde på campingar, parkeringar och inte minst banorna. Toaletter, Baja-Major och matsalar skötte de också om. Underbart!!!

Mattes lillebror Niklas blev upphöjd till assisterande vaktmästare på Wiks slott med förtroende att handha både nycklar och traktorer. Sällan har jag väl sett Niklas så i sitt rätta element när han basade över parkeringen, grusade banor, drog loss husvagnar ur leran med mera med mera.

Så fantastiskt många människor hjälpte till för att alla våra gäster skulle få bra tävlingsdagar.

Och jag fick komma ut och tävla en dag jag också. Då tog jag en tredjeplacering och en pinne i agility klass 2. Så då är alla glada och nöjda igen.

/F

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: